ОСТАННІ НОВИНИ

Україна вперше здійснює кроки задля власної енергонезалежності, - Писарчук

|

Голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук взяв участь у політичній дискусії, присвяченій третій річниці інавгурації Президента України Віктора Януковича, в ефірі авторської програми Остапа Дроздова «Прямим текстом» на телеканалі ZIK. Про це повідомляє прес-служба ЛОО Партії регіонів.

Відтак за результатами дискусії 26 % львів’ян, які взяли участь в СМС-опитуванні озвученому ведучим на початку програми, підтримали обрання чинного Президента України Віктора Януковича на другий термін президентства у 2015 році.

Як відзначив Петро Писарчук у прямому ефірі, хоч ситуація у країні є далеко не ідеальною, проте відповідальність за стан справ у країні повинні розділяти усі – і влада, і опозиція, і саме суспільство. Водночас, на переконання голови ЛОО Партії регіоні, правління Віктора Януковича на посаді Президента країни упродовж останніх трьох років відзначилось багатьма досягненнями. 

«Політична незалежність є хиткою, якщо не буде економічної незалежності. Тому практично 20 років ми є залежними від газової труби нашого північного сусіда. 20 років про це говорили, дискутували, але саме за три роки президентства Віктора Федоровича Януковича вперше зроблено реальні кроки для того, щоб відірватися від російського газу. Останній візит Президента в Туркменістан дає надію, що нам відновлять поставки туркменського газу за ціною вдвічі дешевшою, ніж російська. А якщо буде реалізований проект з компанією Shell, то через п’ять років Україна буде енергетично незалежною від російського газу. Це – досягнення президента», – наголосив Петро Писарчук.

Водночас, за його словами, доволі показовою справою є розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. «Віктор Андрійович Ющенко казав, що для нього справа честі розкрити вбивство Георгія Гонгадзе. Але він пішов з президентського посту, не довівши цю справу до кінця. Сьогодні ми можемо сказати, що ця справа вже завершується. Для того, щоб її завершити треба було мати і політичну волю, і мужність. І сьогодні вже висунуті обвинувачення не тільки до виконавців, але й до замовників цього вбивства, які займали найвищі посади в Україні», – зазначив Петро Писарчук.

Він також наголосив на необхідності реформ, які проводяться у державі. «Якщо говорити про соціальну політику. Ми бачимо, які потрясіння переживають благополучні країни Європейського Союзу. Там мова не йде про підвищення соціальних виплат, там йде скорочення. Останні події в Мадриді усі бачили буквально два дні тому. Сьогодні в умовах економічної кризи, в умовах блокади Росії з ціною на газ в Україні середня зарплата, пенсії, допомога дітям при народженні зросли за останні три роки», – відзначив Петро Писарчук.

Фото: прес-служба Петра Писарчука 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *