ОСТАННІ НОВИНИ

Інтернет-гра спричинила смерть 12 українських дітей

|

Міністерство внутрішніх справ вживає заходів з блокування  інтернет-гри, яка стала причиною загибелі 12 дітей на Черкащині.

Про це повідомив голова Нацкомісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький під час онлайн-конференції в Києві, передає «Gloss.ua».

За його словами, інтернет-гра «Собачий кайф», що поширювалась через соціальні мережі, стала причиною 12 випадків суїциду серед дітей в Черкаській області.

Цей кричущий випадок змусив Нацкомісію звернутися в Генпрокуратуру, МЗС і МВС країни з вимогою вжити заходів з недопущення розповсюдження небезпечної гри на території країни.

Як повідомив В. Костицький, МВС вже відгукнулося на звернення Комісії та пообіцяло, що прийме заходи з блокування інтернет-ігри.

«Собачий кайф» – гра з асфіксією (задухою), коли навмисне перекривається доступ кисню до мозку з метою викликати короткочасну непритомність і стан ейфорії. Учасник гри сідає навпочіпки біля стінки та глибоко і швидко дихає протягом 35 сек, потім встає, спираючись об стіну. Другий учасник повинен передавити горло рушником і душити його близько 5-7 сек – поки той не втратить свідомість і ніби переміститися в «паралельний» світ.

Гра стала досить популярною серед підлітків України, Росії та інших пострадянських республік, які багато часу проводять в соціальних мережах. У пресі протягом  щонайменше 4-х років неодноразово з’являлася інформація про спроби удушення, які часто призводили до летальних наслідків.

 

Коментарі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *