Прикордонники вилучили кулеметну стрічку

|

Вчора, в пункті пропуску «Краковець» Мостиського загону прикордонниками було припинено чергову спробу незаконного переміщення через державний кордон набоїв. Про це інформує прес-служба Мостиського прикордонного закону.

За даними прес-служби, водій автомобіля «Тойота», 33-річний житель Тернополя вирішив пройти контроль за спрощеною процедурою. Чоловік заперечив про перевезення заборонених предметів. Проте прикордонники ініціювали проведення поглибленого огляду, звернувши увагу на знервованість водія.

Під час огляду автомобіля, під сидіннями знайдено 12 штук 9 мм набоїв до пристрою для відстрілу гумових куль. Чоловік пояснив, що набої він нібито забув викласти з автомобіля, коли слідував за кордон.

     Окрім цього, в цьому ж пункті пропуску при проведенні спільного поглибленого огляду легкового автомобіля «Хюндай», під керуванням 22-х річного громадянина Польщі, в багажному відділені було виявлено кулеметну тсрічку від кулемета Калашникова. Водій пояснив, що нібито він знайшов стрічку на території України та хотів привезти додому як сувенір.

А вчора зранку в цьому ж пункті пропуску в транспортному засобі марки «Рено», під керуванням 33-річного громадянина України, спільною оглядовою групою, в салоні автомобіля був виявлений електрошокер, який відноситься до зброї несмертельної дії.

        Наразі набої, кулеметну ленту та електрошокер вилучено і передано працівникам Яворівського РВ УМВС України. У всіх випадках власникам заборонених предметів доведеться понести відповідальність згідно з чинним законодавством України.

З початку 2013 року прикордонниками Мостиського загону в пунктах пропуску через державний кордон загалом припинено 6 випадків незаконного перевезення холодної, пневматичної зброї та набоїв.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *