ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція замовила автономерів на 97 мільйонів гривень

|

Міністерство внутрішніх справ України 12 лютого уклало угоду з КНВО «Форт» на виготовлення номерних знаків транспортних засобів в 2013 році на 97,31 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», пишуть Наші Гроші.

Найдорожчими є індивідуальні знаки для автомобілів з іменним надписом і графічними елементами – 420 грн. за штуку. Аналогічні номери для мотоциклів коштують 210 грн.

Всього замовлено виготовлення 667 тис комплектів номерів та 183 окремих номерів.

Підприємство «Форт», яке належить Міністерству внутрішніх справ, обрано постачальником по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника». Це обґрунтовується наявністю у підприємства патенту № 21221 на промисловий зразок «Знак номерний транспортних засобів», зареєстрований в Державному реєстрі патентів України на промислові зразки 10.12.2010. Термін дії патенту становить 10 років.

Цей патент зареєстровано на дві компанії. Окрім «Форту» його власником є польська компанія «УТАЛ». Авторами винаходу зареєстровані керівник «Форту» Віктор Писаренко і поляк Яцек Стефан Войцеховскі. Яку частку в ціні номерів становить винагорода патентовласників не повідомляється. Також через монополію на виробництво знаків невідомо, скільки вони могли б коштувати на відкритих торгах за участю інших виробників.

За час дії патенту МВС уклало угоди з «Фортом» на виробництво номерів на загальну суму 363,95 млн грн.

Фото: Відомості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *