ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувати розбиті дороги змусять місцеві ради

|

У 2013 році розпочнеться процес передачі об´єктів дорожнього господарства місцевого значення на місцевий рівень. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр інфраструктури Володимир Козак, повідомили «Коментарям» у прес-службі міністерства.

«Реформування дорожньої галузі, зокрема, вдосконалення системи державного управління автодорогами загального користування: передача частини доріг на місцевий рівень дозволить поліпшити ситуацію з нинішнім станом автомобільних доріг», – повідомив глава міністерства.

Володимир Козак назвав справедливою критику, спричинену великою кількістю руйнувань на дорогах. На його думку, до такого стану дорожнього господарства привели складні зимові погодно-кліматичні умови та людський фактор.

«Проводяться перевірки господарської діяльності дорожніх організацій, за результатами яких винні обов’язково будуть притягнуті до відповідальності», – сказав міністр.

Крім того, Володимир Козак зазначив, що крім проведення ремонтних робіт будуть вживатися заходи для захисту наявного дорожнього покриття, зокрема, шляхом дотримання габаритних параметрів та температурних режимів руху.

Відзначимо, загальна протяжність автомобільних доріг в Україні становить близько 170 тис. км., з них 148 тис. км. – дороги місцевого значення.

За даними Міністерства інфраструктури, загальна площа ям на українських дорогах становить 1,4 млн кв. м.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *