ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового переконують, що транспорт увечері курсуватиме нормально

|

Як розповів прес-службі Львівської міської ради заступник  начальника управління транспорту та зв’язку Олег Вілюра, місто офіційно не отримувало інформації від перевізників про скорочення графіків руху на міських автобусних маршрутах. Тому, вважають у міськраді, автобуси мають сьогодні працювати до 23.00 години, як це передбачено угодами.

«Ультиматуми  та конфронтація не вигідні ні перевізникам, ні місту. Сьогодні ми на поступки не підемо, треба оцінити економіку підприємств, пасажиропотоки, які є на маршрутах. Тому про підняття тарифу зараз говорити не можна. Одні більш рентабельні, інші менш. Але місто укладало з перевізниками договори пакетно.

Ми будемо проводити  з перевізниками консультації. Від перевізників меседжу про те, що вони не будуть працювати після 20.30 год, ми не мали.

Якщо після 20.30 год сьогодні не буде автобусів на маршрутах, ми звернемось в Укртрансінспекцію, попросимо задокументувати цей  факт і будемо діяти відповідно до чинного законодавства і договорів, які ми маємо з перевізниками. Закон про транспорт забороняє страйки на пасажирських перевезеннях. Невихід на маршрути після 20.30 год можна кваліфікувати як страйк. Але ще раз наголошую, що від жодного перевізника ми не отримали повідомлення про те, що автобуси не вийдуть на маршрути. Я переконаний, що транспорт буде працювати у звичному режимі», – розповів Олег Вілюра, заступник начальника управління транспорту та зв’язку.
Нагадаємо, автобусні перевізники вимагають підняття ціни на проїзд з 2 до 3 гривень. Минулого тижня вони оприлюднили заяву, в якій зазначають, що з 18 лютого автобуси не курсуватимуть з 20.30.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *