ОСТАННІ НОВИНИ

Мінтабачника пропонують поділити надвоє

|

Громадська рада працівників освіти і науки України, заснована і очолювана екс-міністром освіти Станіславом Ніколаєнком, запропонувала розділити Міністерство освіти і науки, молоді та спорту на два відомства. 

“На думку Громадської ради працівників освіти і науки України, доцільним було б роз`єднати нинішнє МОНМС на Міністерство освіти і науки і Міністерство спорту”, – пише Ніколаєнко у своїй статті для DT.UA
Профтехосвіту він пропонує виділити у спеціальне Агентство з відтворення продуктивних сил, “яка б спільно з роботодавцями, профспілками взяла на себе функцію підготовки і перепідготовки робітників, у тому числі на виробництві”. 
На думку екс-міністра, три сотні працівників МОНМС України фізично не можуть встигати стежити за всіма змінами в освітянському та науковому середовищі.
“Тому дискусії навколо проблем виховання, утримання освіти і підручників, ЗНО, зростання корупції, відсталості закладів профтехосвіти в Україні ведуться постійно”, – сказав Ніколаєнко. 
Він нагадав, що саме Міністерство освіти і науки до цього вже поглинуло п`ять відомств і кількість фахівців, що свого часу займалися загальноосвітніми установами, профтехосвітою або технікумами, скоротилася в кілька разів. Так, за його словами, у Франції освітянський штаб у 10 разів більший, ніж в Україні.

Докладніше читайте в статті Станіслава Ніколаєнка “П`ять кроків назустріч освіті” у свіжому номері “Дзеркала тижня. Україна”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *