ОСТАННІ НОВИНИ

Релігійні громади Стрийщини отримали державні акти на право користування ділянками

|

Сьогодні, 14 лютого, голова Львівської обласної ради, під час робочої поїздки до Стрия, вручив Державні акти на право користування земельними ділянками представникам релігійних громад та сільським головам Стрийського району. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Державні земельні акти видано релігійним громадам для технічного обслуговування церков. Голови сільських громад, на чиїх територіях знаходяться історичні пам’ятки та пам’ятки мистецтва, окремо отримали земельні акти для їх обслуговування.

«У той час, коли в державі формується кадастр землі, дуже важливо закріпити за релігійною громадою ділянку землі, на якій розташовується сільський храм чи мистецька пам’ятка, – зазначив Петро Колодій. – У Львівській області вже напрацьовано механізм передачі земельних ділянок релігійним громадам для обслуговування церков. Сьогодні я з приємністю вручаю представникам релігійних і сільських громад Державні акти на право користування земельними ділянками».

Також Петро Колодій нагадав головам територіальних громад про програми Львівської обласної ради і закликав їх активно брати участь у конкурсах мікропроектів. Особливу увагу присутніх в залі Петро Колодій акцентував на Програмі Львівської обласної ради із вшанування місць загибелі та поховань борців за незалежність України. «На Львівщині дуже багато місць, пов’язаних із боротьбою за волю нашого народу, залишаються ще не вшанованими. Тож закликаю голів територіальних громад активніше долучитися до участі в реалізації цієї Програм. Адже не можна говорити про достойне майбутнє для нас і наших дітей, якщо ми належним чином не вшановуємо пам’ять тих, хто боровся за долю України», – сказав Петро Колодій.

У цей день Державні акти на право користування земельними ділянками отримали церковні громади сіл: Бережниця, Братківці, Верчани, Вівня, Гірне, Горішнє, Добряни, Довголука, Жулин, Задеревач, Задеревці, Йосиповичі, Колодниця, Лисовичі, Луг, Верхня Луковиця, Нижня Луковиця, Монастирець, Нежухів, Пукеничі, П’ятничани, Розгірче, Симигинів, Станків та Стриганці.

У врученні Державних актів на право користування земельними ділянками релігійним громадам також взяли участь депутат Львівської обласної ради Ярослав Мудрий та  начальник управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА Валерій Потюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *