ОСТАННІ НОВИНИ

Білоруські журналісти познайомились із головою Львівської ОДА

|

Сьогодні, 14 лютого, в рамках щорічного прес-туру журналістів регіонами країни відбулась зустріч з головою Львівської обласної державної адміністрації Михайлом Костюком. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

На зустрічі були присутні 22 журналісти з різних областей України та Білорусі, яких активно цікавила думка голови щодо питань політики, культури, соціальної та рекреативної сфери діяльності області.

Представники ЗМІ запитували голову облдержадміністрації про розвиток відпочинкового комплексу у місті Моршин та фінансову підтримку заповідників і заказників загалом. «Моршин – це прерогатива бізнесу. Влада не втручається в роботу комерційних структур», – зазначив М. Костюк. Проте додав, що докладає максимальних зусиль, щоб львівські заповідники та заказники брали участь в транскордонних програмах.

Також Михайло Костюк поділився досвідом проведення Євро-2012. Він розповів про позитивні результати, а саме розширення інфраструктурного фонду, збільшення транзитного та туристичного потенціалу області, покращення прикордонного переходу. За словами керівника області, Львів успішно провів Євро-2012 і тепер активно готується до проведення «Євробаскету-2015», а в далекій перспективі й до зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

У соціальній сфері голову ОДА турбує сьогоднішній стан села. «У нашому регіоні 1 млн. сільського населення, а це найбільша частка серед областей України, і найнижчий показник зайнятості сільського населення», – зазначив М. Костюк і повідомив, що облдержадміністрація готує серйозний проект, що спрямований на організацію сільських кооперативів, при яких кожен селянин стане повноправним учасником сільськогосподарського виробництва. За його словами, це знизить рівень трудової міграції, адже селяни отримають роботу на місцях.

Щодо реставрації культурних пам’яток Михайло Костюк зазначив, що існує проблема не лише фінансова, але й кадрова. Зараз ведеться робота з відновлення професійної школи реставраторів.

Також журналістів цікавила міжнародна співпраця області, побутова толерантність в регіоні, адже, як вони запевняють, в Білорусії Львівщину висвітлюють здебільшого російські ЗМІ і не завжди з кращого боку. Михайло Костюк запевнив, що львів’яни дуже гостинні, а негативну ауру області створюють окремі політичні партії.

Голова облдержадміністрації повідомив журналістів про намір обміну територіями для відпочинку дітей. «Ми відкриті для гостей!» – сказав М.Костюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *