ОСТАННІ НОВИНИ

За жорстоке поводження з тваринами пропонують садити в тюрму на 10 років

|

Юристи Західноукраїнського товариства захисту тварин готують поправки до закону про захист тварин від жорстокого поводження. Особливо це стосується ч.1. ст. 299 Кримінального Кодексу, що передбачає покарання за жорстоке поводження з тваринами у вигляді позбавлення волі на півроку. Про це у коментарі «Львівському порталу» повідомив віце-президент товариства Юрій Микитюк.

Захисник тварин стверджує, що чинний закон дуже недосконалий, бо його не змінювали з часів Радянського Союзу.

«У нас нічого доброго немає. Адже жодна людина не понесла покарання за жорстоке поводження з твариною – у нашому випадку мова йде про отруєння собак. Потрібно замінити ст.299 на взірець європейських країн. Бо максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на півроку – це ніщо. Ми вимагаємо жорсткішого покарання для догхантерів, які відправляють в муках на той світ тисячі тварин. Жорстоке вбивство тварини потрібно прирівнювати до вбивства людини, а тому за такий злочин догхантерів, по-хорошому, потрібно засуджувати до 10 років позбавлення волі», – зазначив Юрій Микитюк.

Він наголосив, що зміни до закону про захист тварин від жорсткого поводження потрібно внести якнайшвидше. Відтак, юристи товариства зараз знайомляться з подібним законодавством у Польщі, Німеччині та Ізраїлю та мають прописати ці поправки. «Ми будемо тиснути на те, щоб якомога швидше було втілено в життя зміни до даного закону. А ще краще було б, якби повністю змінити цей закон. Ми будемо працювати через депутатів, в першу чергу, через депутатів Львівщини, щоб вони ставили зміни до закону на голосування. Ми будемо тиснути на Верховну Раду, щоб вона розглянула та прийняла поправки до закону про захист тварин», – додав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *