ОСТАННІ НОВИНИ

Костюк вимагає представляти всі нюанси щодо цільового використання Народних домів

|

Львівська обласна державна адміністрація готова виступити партнером у співфінансуванні будівництва Народного дому, якщо громада будь-якого населеного пункту області виступить з відповідною ініціативою та запропонує цікавий проект. Про це сьогодні, 12 лютого, наголосив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк під час огляду стану будівництва Народного дому «Просвіта» с.Бучали в рамках робочої поїздки до Городоцького району.

На думку керівника області, спорудження таких об’єктів повинно відбуватись лише завдяки спільним зусиллям громади, керівництва області та району. «На сьогодні багато сільських громад області воліють отримати співфінансування з державного бюджету, тому, якщо у них буде готовий проект Народного дому і належне цільове призначення об’єкту, тоді лише можна розпочинати роботу», – зазначив М.Костюк.

Як розповіла Бучалівський сільський голова Галина Буньо, у будинок «Просвіти» планується перенести сільську раду і ФАП, а також тут хочуть облаштувати спортзал.

Михайло Костюк, під час спілкування з представниками сільської громади, замовника та генпідрядника наголосив, що всі нюанси щодо цільового використання Народного дому слід передбачити у відповідному проекті будівництва та доручив сьогодні до кінця дня подати такий проект на розгляд.

Будівництво Народного дому «Просвіта» на 250 місць в с.Бучали розпочато у 2010 році, за адресою: вул. Миру, 22. Генеральним підрядником є фірма «ХО-СА-РО», а з 2011 року функції замовника виконує управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації.

Загальна кошторисна вартість Народного дому становить 6 675,5 тис. грн. Станом на 01.01.2013 освоєно 206,5 тис. грн. На об’єкті виконано влаштування фундаментів та зовнішніх стін, його будівельна готовність – 3 %.

Фото: прес-служба ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *