ОСТАННІ НОВИНИ

Будівництвом в парку культури зацікавлять Януковича і Сех

|

Епопея зі скандальним будівництвом у Парку культури набирає нових обертів і як запевняють депутати Львівської міськради, ця історія надалі буде розглядатись не лише на місцевому рівні, але й на державному. Як повідомив сьогодні на прес-конференції депутат ЛМР Володимир Гірняк, 8 лютого 2013 р. Львівський апеляційний адміністративний суд (ЛААС) задовольнив позов громадянки Оксани Баляш, відтак визнав незаконним рішення першої інстанції.

«Своїм рішенням ЛААС практично узаконив скандальне будівництво у парку культури ім. Богдана Хмельницького, що велося під виглядом реконструкції павільйону «Юність»», – повідомив В.Гірняк.

Він нагадав, що ця історія з будівництвом триває з грудня 2009 року, коли ухвалою міськради №3137 було вилучено з користування Львівського центрального парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького земельну ділянку площею 0,1022 га на вул. Лижв’ярській, 42 та надано в оренду громадянці О.Баляш (дружина впливового львівського бізнесмена і депутата Львівської обласної ради Олега Баляша).

Ділянка була надана для обслуговування адміністративного будинку за рахунок земель житлової та громадської забудови за функцією використання – землі комерції. За словами депутата, під виглядом реконструкції забудовником було знесено павільйон «Юність» і розпочато нове незаконне будівництво на території природного заповідного фонду. Прокуратура міста Львова подала позов до Галицького райсуду з метою скасувати ухвалу ЛМР, якою надавалось землю на вул. Лижв’ярській в оренду. 14 червня 2012 р. суд задовольнив позов прокуратури й згадана ухвала була визнана недійсною. Однак пані Баляш подала апеляційну скаргу до Львівського апеляційного адміністративного суду, який 8 лютого задовольнив скаргу й фактично дозволив продовження будівництва у парку.

«З самого початку ця справа носить незаконний характер. Це безпрецедентний випадок, коли дозволили будівництво у парку, однак на цьому справа не закінчиться. Ми будемо оскаржувати це рішення. Прокуратура чітко заявила, що в парках будувати не можна. Громадськість також виступила проти подібної забудови природоохоронної території», – заявив В.Гірняк.

За словами депутата ЛМР Віри Лясковської, у процесі судової тяганини виявилось, що забудовник представляє сфальшовані документи. «На суд принесли довідку про зміну цільового призначення землі. У довідці уже йдеться про землі житлово-громадської забудови, але ніхто крім ВРУ чи Кабміну не має права вчиняти дій із зміни цільового призначення природоохоронного фонду. До слова, офіційно жодних змін і не відбулось, жодного документу немає. І прокуратура вже почала розслідування. Окрім того, виявилось, що п.Баляш уже займає не 10 соток, а 22 сотки паркової землі», – зазначила В.Лясковська.

Сам Олег Баляш переконує, що на території парку уже на вторинному ринку придбав будинок площею 735 кв. м й після цього звернувся, аби узаконити реконструкцію будівлі та закріпити землю для обслуговування будинку. Також він запевняє, що йдеться про будівництво офісного приміщення. Натомість противники будівництва в парку стверджують, що й тут п.Баляш лукавить, оскільки має намір звести житловий будинок.

Відтак В.Лясковська повідомила, що матеріали цієї справи уже скеровані на розгляд парламентського Комітету екології, природокористування й подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, який очолює Ірина Сех. «Тобто ця історія буде розглядатись на рівні Верховної Ради, Кабінету міністрів й зухвальство суддів Львівського апеляційного адміністративного суду імені Зварича також буде розглядатись на вищому рівні. І оскільки Олег Баляш є представником Партії регіонів, то звернення буде й до президента», – заявила В.Лясковська.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *