ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий не знає, коли закриють Грибовицьке сміттєзвалище

|

Як зазначив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, відповідаючи на запитання журналістів, місто прийняло принципове рішення про закриття Грибовицького сміттєзвалища. Однак, досі не вирішеним є питання нової ділянки, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Його закриють тоді, коли там відбудуться всі необхідні роботи з рекультивації. Треба провести рекультивацію і плавно його закривати. Політичне рішення щодо закриття прийняте, це є моя також особиста позиція. Але треба провести роботи з рекультивації, щоб ця біда була назавжди закрита.

Якби держава Україна в 1990 році виділила кошти на рекультивацію, то, можливо, до сьогоднішнього дня ми би мали цей полігон закритий. Виникає інше питання – нова ділянка. Вже два роки я чекаю від колег з області пропозицій, а де ж ми будемо розміщати нову ділянку. На території міста це заборонено робити, це треба робити в межах області. Я прошу запропонувати ділянку, є охочі будувати сучасний завод з глибокою переробкою. Таких пропозицій офіційних від області ми ще сьогодні не отримували. Ми самотужки ведемо ті чи інші перемовини, але дуже важко це без Обласної ради робити. Цей полігон – це на сьогодні 50% сміття міста і 50% сміття області», – зазначив Андрій Садовий.

Фото: Львівський портал  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *