ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров доручив забезпечити імпортні ліки в аптеках

|

Прем`єр Микола Азаров доручив врегулювати ситуацію із ліцензуванням імпорту ліків.

Як повідомляє Урядовий портал, Азаров провів нараду з питання впровадження закону про ліцензування імпорту лікарських засобів за участю віце-прем’єра Костянтина Грищенка, керівництва МОЗ, держслужби з лікарських засобів та секретаріату Кабінету міністрів.

Прем`єр доручив безумовно забезпечити наявність ліків в аптеках – як вітчизняних, так і імпортних.

“Пацієнт повинен прийти до аптеки і купити той препарат, який хоче, який звик бачити на прилавках. Ситуація, коли звичний для людей асортимент ліків може бути скорочений, виключена. В той же час ми не підемо на компроміси у питанні якості та доступності ліків”, – наголосив він.

Азаров доручив розробити всі необхідні підзаконні акти, які б містили чітко визначені умови та правила нової процедури ліцензування імпорту ліків, щоб до 13 лютого прийняти їх за засіданні Кабінету міністрів.

У свою чергу представники міністерства охорони здоров’я повідомили прем’єру, що ліцензійні умови розроблені, і вже готові для підписання.

Водночас прийнято рішення щодо поетапного впровадження цих вимог до кінця 2013 року. На першому етапі ліцензійні умови будуть дуже простими, процедура видачі ліцензії – максимально спрощена, і вже з 1 березня імпортери зможуть її отримати. Тому жодних проблем з наявністю ліків не повинно бути.

Прем’єр доручив Грищенку розібратися, хто з посадових осіб халатно поставився до своїх обов’язків і допустив ситуацію, коли впродовж понад 7 місяців не було вжито жодних заходів для забезпечення необхідної нормативно-правової бази і комплексного впровадження закону з 1 березня.

При цьому він зобов’язав Грищенка подати пропозиції щодо притягнення до відповідальності цих посадових осіб.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *