ОСТАННІ НОВИНИ

Вже 2013 року 27 відомчих гуртожитків перейдуть у власність громади Львова

|

Процес, який чиновники Садового на догоду горе-власникам хотіли розтягнути аж до 2015 року, скорочено. Вже 2013 року 15 гуртожитків державної та 12 гуртожитків приватної форми власності перейдуть у комунальну власність міста Львова. Про це 8 лютого 2013 року повідомив депутат Львівської міської ради від Всеукраїнського об`єднання «Свобода» Василь Горон, інформує пресс-служба ЛОО «Свобода».

Як зазначив депутат, 7 лютого 2013 року на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму передачі гуртожитків у комунальну власність територіальної громади м. Львова на 2013 рік.

«Програма, яку депутати ухвалили в цілому на минулій сесії міськради, значний поступ до завершального етапу передачі відомчих гуртожитків м. Львова у комунальну власність міста. Процес, який чиновники Садового на догоду горе-власникам хотіли розтягнути аж до 2015 року, скорочено. Програма «Про передачу гуртожитків у комунальну власність територіальної громади м. Львова на 2013 рік», затверджена на минулій сесії міськради, дозволить вже цьогоріч розпочати процес передачі 15 гуртожитків державної та 12 гуртожитків приватної форми власності у комунальну власність міста. Цим мінімізовано термін і час для махінацій (продаж, переселення, відселення тощо) з житлом, якими часто «користуються» недобросовісні власники гуртожитків», – повідомив Василь Горон.

За словами голови Всеукраїнської профспілки «Захист прав» Володимира Федерляна, при виконанні затвердженої програми для майже 15 тис. мешканців львівських гуртожитків епопея з виселенням, постійної напруги у домі через роздуми про долю завтрашнього дня – закінчиться.

«Радує розуміння нагальності житлових проблем мешканців гуртожитків та допомога у її вирішенні з боку більшості депутатів цього скликання Львівської міськради. Завдяки затвердженню цієї програми більше ніхто не зможе зазіхати на конституційні права на житло мешканців львівських гуртожитків. Вони врешті-решт зможуть приватизувати свої, зароблені тяжкою працею метри квадратні. Знаючи, що це житло є їхньою власністю, мешканці зможуть упорядкувати та довести до ладу своє майно», – зазначив Володимир Федерлян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *