ОСТАННІ НОВИНИ

Громадян закликають не зривати первоцвіти

|

З метою недопущення порушення вимог природоохоронного законодавства Державне управління ОНПС в Львівській області рекомендує органам місцевого самоврядування прийняти відповідні рішення щодо заборони продажу на ринках, вулицях, площах міст та інших населених пунктів рослин, що знаходяться під загрозою зникнення і занесені до Червоної книги України. Про це інформує прес-служба управління охорони навколишнього природного середовища.

Щороку з середини лютого до кінця травня у Львівській області, як і в інших областях України,  відбувається торгівля рідкісними видами ранньоквітучих ендемічних та реліктових рослин. Більшість з них знаходяться під загрозою знищення та занесені до Червоної книги. Особливо збільшуються обсяги торгівлі цими рослинами в період святкувань Дня Святого Валентина (14 лютого), 8 березня.

Працівникам лісової охорони необхідно вживати заходів щодо охорони рідкісних та зникаючих видів рослин в лісах. Громадянам варто бути свідомими і не губити декоративні дикоростучі рослини. Держуправління нагадує, що метою організації заходів з охорони ранньоквітучих ендемічних та реліктових і зникаючих рослин, а також рослин, занесених до Червоної книги України, та попередження правопорушень у цій галузі в області щорічно проводиться операція „Первоцвіт”. Згідно  з діючим законодавством за порушення порядку придбання і збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України,  вимог щодо охорони таких видів рослин, знищення або незаконне вилучення їх з природного середовища, винні особи можуть бути притягнені до адміністративної, а в окремих випадках — до  кримінальної відповідальності.

Фото: прес-лужби МВС України в Харківській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *