ОСТАННІ НОВИНИ

Міліціонера можуть посадити на 10 років за псевдосправу і вимагання відступного

|

Управлінням нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо оперуповноваженого сектору карного розшуку Дрогобицького міського відділу ГУМВС України у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що цей міліціонер, отримавши повідомлення про можливе вчинення злочину, створив у потерпілого уяву про можливість притягнення його до кримінальної відповідальності за начебто вчинене кримінальне правопорушення.

Керувало міліціонером бажання одержати від нього 3 000 доларів США.

Відтак, оперуповноважений упродовж листопада-грудня 2012 року фактично заволодів грошовими коштами останнього на загальну суму майже 13 тисяч гривень .

Проте 4 січня цього року при спробі отримати тисячу доларів США правоохоронця затримали працівники УВБ у Львівській області ГУМВС України.

За клопотанням прокуратури підозрюваного відсторонено від займаної посади, запобіжним заходом йому обрано заставу в розмірі 45 880 гривень.

Дії правоохоронця кваліфіковано за ст. 364 ч.3, 190 ч.1 КК України, санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком до 3 років та з конфіскацією майна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *