ОСТАННІ НОВИНИ

Банкірів хочуть штрафувати за затримки депозитів

|

Нардеп від КПУ Вікторя Бабич внесла у Раду законопроект, яким пропонується зобов`язати банки сплачувати “пеню” в розмірі 1% від суми вкладу за кожен прострочений день повернення депозитів, пише ТСН.

“Прийняття зазначеного законопроекту сприятиме захисту прав та законних інтересів клієнтів банківських установ, а також дозволить захистити їх від порушень банком умов своєчасного повернення вкладів шляхом введення відповідної відповідальності банків”, – йдеться у пояснювальній записці до проекту закону.

Документ був розроблений на основі законопроекту України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності банку за порушення умов договору банківського вкладу (депозиту).

Нагадаємо, нещодавно директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін заявив, що через те, що вітчизняна банківська система ще не повністю “вилікувалась” від кризи 2008 року, через відсутність кредитування і вихід з України потужних західних фінустанов, у 2013 році можуть початись проблеми із поверненням населенню депозитів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *