ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати звільнили "Укрпошту" від зазіхань Садового і оренди

|

Депутати Львівської міськради подолали вето міського голови й підтвердили таким чином ухвалу про звільнення львівських відділів «Укрпошти» від орендної плати. Як повідомляє кореспондент “Львівського порталу” із сесійної зали, із пропозицією подолати вето виступив депутат-свободівець Любомир Мельничук, який повідомив, що через збільшення орендної плати призведе до скорочення працівників пошти.

На сесії міськради виступив керівник львівської дирекції Укрпошти Василь Веселий. Зокрема, він наголосив, що інформація про «Укрпошту», яку надавали чиновники міськради є дещо перекрученою. «Усі відділи “Укрпошти” у Львові займають площу 6 тис. квадратниї метрів, а не 16 тис кв.метрів, як про це заявляв наальник управління комунального майна Євген Климкович», – зазначив В.Веселий.

Також керівник «Укрпошти» нагадав про безкоштовну передачу місту відомчого дитячого садочку. «Щодо дитячого садочку, який безкоштовно передали місту, то його балансова вартість становила 12 млн грн. Про цю передачу немає жодних документів. Якщо міський голова вважає це копійками, а існували якісь домовленості з попереднім керівником “Укрпошти», то питання варте для розгляду прокуратури», – наголосив В. Веселий.

Водночас він зауважив, що у разі збільшення плати за оренду доведеться закрити щонайменше 20 відділів пошти у Львові, а це майже 300 працівників.

Окрім того, керівник пошти повідомив, що пільгову вартість оренди передбачено законодавством, оскільки «Укрпошта» є підприємством, яке займається організацією передплати періодичних видань. А відтак має законне право користуватись пільгою й оплачувати оренду в розмірі 1 грн.

В.Веселий повідомив також що працівники «Укрпошти», які дізнались про можливі скорочення, мали намір прийти під стіни мерії з пікетом. Проте йому вдалось наразі стримати запал людей та відмовити їх від акцій протесту.

Після виступу керівника Укрпошти» депутати 72 голосами подолали вето міського голови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *