ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї осені буде останній призов на строкову службу – начальник Генштабу

|

Цієї осені відбудеться останній призов на строкову службу, заявив на прес-конференції начальник Генштабу Збройних Сил України  генерал-полковник Володимир Замана.

«Восени 2013 року буде останній призов на строкову службу до війська,а восени 2014 року відбудеться звільнення останніх солдатів строкової служби» – наголосив він.

За словами Замани, це відбувається в рамках реформування Збройних Сил України. Він сподівається, що програму реформування буде затверджено наприкінці березня цього року. Вона розрахована на найближчі п’ять років.

На запитання про те, чи стане осінь 2014 початком формування контрактної армії, Замана сказав, що цей процес іде уже останніх кілька років. «Ми вже зараз маємо військові частини, повністю укомплектовані контрактниками і в будь-який момент можемо вивести їх на виконання бойових завдань»  – наголосив він.

Також начальник Генштабу сказав, що в рамках реформи армії відбудеться оптимізація управління та військових навчальних закладів. Також будуть змінені деякі підходи до застосування військ.

Водночас начальник Генштабу вказав, що в ході реформування не буде зменшено число бойових підрозділів, а оптимізація торкнеться тільки органів забезпечення війська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *