ОСТАННІ НОВИНИ

Україна цього року отримає від МВФ 3-4 млрд дол – експерт

|

Економічні експерти кажуть, що домовленості України з Міжнародним валютним фондом щодо відновлення програми фінансування stand-by цілком реально можуть завершитись позитивно для нашої держави.

Як розповів у коментарі «Львівському порталу» керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко, рішення щодо надання Україні кредиту можливо буде прийнято уже в березні-квітні і цього року він складе 3-4 мільярди.

«Я думаю, ми отримаємо кредит від МВФ і, думаю, що цього року він складе десь 3-4 мільярди», – сказав він.

М.Івченко каже, що на сьогодні переговори з МВФ проходять непросто, що й було очікувано. «Подачок від МВФ не буде, вони чітко стоять на позиції, щоб Україна піднімала ціни на газ для населення на 30%. Тобто економічно це обґрунтована вимога і вона вже давно назріла. Звичайно, це буде навантаження на держбюджет і по ланцюгу це звичайно призведе до підвищення ціни на комунальні послуги. Минулий рік був парламентський, тому ніхто не хотів піднімати непопулярних рішень, але економічно вони вже назріли», – зазначив М.Івченко.

Сьогодні, на думку експерта, в України немає іншого виходу, як взяти кредит в МВФ. «Це абсолютно економічно буде правильне рішення. Так склались обставини, що далі тягнути нікуди, зараз це питання часу, чим швидше вони приймуть це рішення, тим краще. Я взагалі вважаю, що цей кредит треба було брати ще 2-3 роки тому», – сказав Микола Івченко. 

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *