ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров передумав компенсувати витрати молоді за іпотечними кредитами

|

Уряд перерозподілив видатки, передбачені Мінрегіонрозвитку на 2013 рік. Згідно з розпорядженням КМУ, текст якого мають «Коментарі», обсяг видатків за програмою «Часткова компенсація відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім´ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла» скорочується на 44, 439 млн. гривень.

При цьому на 4,888 млн. гривень збільшуються фінансування Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву та на 39,550 млн. гривень – держпідтримка для будівництва (придбання) доступного житла.

Як повідомляли «Коментарі», раніше Кабмін створив Координаційну раду з питань виконання програм будівництва доступного житла в регіонах.

«Завдання щодо прискорення реалізації програми «Доступне житло», збільшення обсягів соціального будівництва вимагають чіткої координації та постійного співробітництва різних органів державної влади. Ми повинні створити принципово нові можливості для наших громадян отримати якісне житло за прозорими, зрозумілими і простими механізмами», – заявив віце-прем´єр Олександр Вілкул.

Раніше Держінвестпроект заявив про намір відмовитися від реалізації нацпроекта «Доступне житло», в рамках якого передбачалося будувати так звані «Президентські квартали». На наступний день після появи цієї інформації Борис Колесніков, який займав тоді посаду віце-прем´єр-міністра – міністра інфраструктури, заявив про запуск нової програми з будівництва доступного житла.

Будівництво «Президентських кварталів» (що складаються з 16-ти типових дев´ятиповерхових монолітних будинків на 70 квартир кожен, житлоплоща призначалася для молодих сімей, військовослужбовців та кримськотатарського населення, площа квартири не повинна перевищувати38 кв. м., вартість 1 кв.м – на рівні 4 тис. грн.) мало розпочатися в «пілотних» містах – Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Львові та Сімферополі, – щоб потім розширити цю практику на всю країну.

Передбачалося, що будівництвом дешевих кварталів займатимуться українські підрядники, але за гроші іноземних інвестиційних фондів, однак до проекту вдалося залучити тільки одного інвестора – американський холдинг.

Джерело фото: Наталя Ільїна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *