ОСТАННІ НОВИНИ

Українських чиновників затримали за хабарництво у Казахстані - ЗМІ

|

У Казахстані за підозрою у дачі великого хабара затримано двох високопоставлених співробітників “Укрспецекспорту”. Про це пише DT.UA, посилаючись на власні джерела.

Затримання українців було проведено ще шість днів тому в міжнародному аеропорту в той момент, коли вони збиралися вилетіти додому. Як розповіло джерело, до цього представники “Укрспецекспорту” провели зустріч з посадовою особою, що представляла казахську владу, і передали їй подяку за сприяння у реалізації контрактів. Процес передачі грошей був задокументований казахськими спецслужбами. Під час затримання чиновника були отримані імена людей, які передали йому гроші, після чого українці були затримані в аеропорту, а потім за рішенням суду і арештовані, оскільки мова йде про хабар посадовій особі.

За інформацією з різних джерел сума хабара становила 200 тисяч доларів.

Одночасно з цим казахське телебачення з посиланням на високопоставлене джерело у силових структурах країни розповсюдило заяву про затримання начальника Головного управління озброєнь Міністерства оборони Казахстану Алмаза Асенова за підозрою в отриманні великого хабара. Асенов підозрюється в отриманні 200 тисяч доларів. У Міністерстві оборони генерал-майор Асенов відповідав за закупівлю, модернізацію та утилізацію різних озброєнь. Зазначається, що всі великі контракти проходили саме через його управління.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, оперативну розробку ймовірного корупціонера і спецоперацію з його затримання проводили співробітники Комітету національної безпеки.

Зі свого боку зазначимо, що в “Укрспецекспорту” всі контракти щодо Казахстану укладені з міністерством оборони цієї країни.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *