ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові зросло число розбоїв та убивств - прокуратура

|

Торік у Львові зареєстровано понад 6,7 тис. злочинів. Зокрема, збільшилась кількість розбоїв на 40%, вбивств – на 17%, шахрайств – на 33% та крадіжок – на 23%. Такі дані озвучено у ході проведеної прокуратурою Львова координаційної наради, участь в якій взяли керівники

На нараді було зосереджено увагу на роботі із розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів. Торік їх кількість зменшилась на 9,7%, однак кожен другий із цих злочинів – нерозкритий.

 Одне із проблемних питань в місті – ріст кількості умисних вбивств. Із 33 таких злочинів дві третини скоєно у Личаківському, Шевченківському та Сихівському районах Львова.

З позиції прокуратури, причиною таких негативних тенденцій є передусім неналежна робота органів міліції щодо профілактики та попередження злочинів.

Крім цього, не менш вагому роль у забезпеченні законності і правопорядку покладено й на органи місцевого самоврядування. На нараді було  заслухано інформацію представника Львівської міської ради про вжиті органом місцевого самоврядування заходи для протидії злочинності та корупції у 2012 році.

При цьому, констатовано відсутність відповідної комплексної програми профілактики злочинності, яка була б одним із дієвих механізмів впливу на зменшення злочинів у Львові. Остання така програма завершила свою дію ще у 2010 році. Відтак вказана інформація отримала критичні зауваження з боку учасників наради.

На усунення цих порушень законодавства прокуратурою Львова внесено подання Львівському міському голові.

 Фото: shutterstock.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *