ОСТАННІ НОВИНИ

Донецькі матусі солідарні з Іриною Сех

|

На найбільшому батьківському форумі в Донецьку «kroha.dn.ua» активно обговорюється ініціатива проведення мітингу проти видобутку сланцевого газу на ділянці Юзівський.

Як повідомляють «Донецьк.Коментарі», в гілці обговорення цієї теми вже більше 55 сторінок постів.

Ініціативу видобутку сланцевого газу на батьківському форумі охрестили «газовим Чорнобилем».

«Не можу зрозуміти тих, хто просуває ці розробки в Києві – не їм тут жити, а бабла отримають. Я не розумію донецьку владу – чи не одну воду п’ємо, чи не одним повітрям дихаємо? То якого ж біса вони допускають ЦЕ? Невже в голові так порожньо, що крім грошей цю порожнечу заповнити нічим?», – пише одна з користувачок форуму.

Після бурхливих обговорень теми матері дійшли до висновку, що всі екологічні організації в області «куплені», й крім них мітинг організувати нікому.

Мітинг пройде 1 лютого з 14.00 до 16.00 біля Донецької облдержадміністрації.

Нагадаємо, що в Давосі в присутності Президента України Віктора Януковича і прем´єр-міністра Нідерландів Марка Рютте підписано угоду між компанією Shell і компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі в Харківській і Донецькій областях.

Кабінет міністрів схвалив проект угоди про розділ продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі між Україною, компанією Shell Exploration and Production Ukraine Investment BV і «Надра Юзівська». Прем´єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що промислова розробка Юзівського родовища може за 10 років дати Україні додатково 8-10 мільярдів кубічних метрів газу на рік.


Нагадаємо, проти видобутку сланцевого газу на Львівщині активно виступає народний депутат України від ВО “Свобода”, голова комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех.  

 Вона внесла на розгляд Верховної Ради проект постанови про парламентські слухання на тему: “Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *