ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень майже 200 тисяч українців захворіли на грип та ГРВІ

|

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло 188 270 українців, з них 52,7% діти, проте епідемічний поріг не перевищений у жодному регіоні країни. Як повідомили «Коментарям» у Центрі грипу та ГРВІ Центральної Санепідемстанції Міністерства охорони здоров´я України, показники захворюваності перебувають в межах від 6,2% від епідпорогу в Хмельницькій до 62,2% у Житомирській областях.

Всього, за даними МОЗ, загальна захворюваність на грип та ГРВІ в Україні становить  41,3 на 10 тисяч населення, що на 19,7% більше, ніж минулого тижня.

За минулий тиждень було госпіталізовано 7225 осіб, з них 73,5% діти до 17 років. Загальна кількість вакцинованих проти грипу становить  322 624 людини. Летальних випадків серед хворих на грип та ГРВІ не зареєстровано

В цілому, як зазначили в МОЗ, епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Україні відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

Як повідомляли «Коментарі», раніше медики заявляли, що епідемія нового штаму грипу «Вікторія» (А/H3N2) почнеться в Україні в середині січня і триватиме 8-9 тижнів. 

Нагадаємо, що в цьому сезоні в Україні очікують п´ять штамів грипу – один вірус В, один вірус H3N2 («Вікторія») та три віруси так званого пандемічного (свинячого) грипу H1N1.

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *