ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок програв суд комуністам

|

Вищий адмінсуд України відмовив у задоволенні позову лідера партії «Свобода» Олега Тягнибока до Верховної Ради про визнання протиправним створення парламентської фракції Комуністичної партії. Таке рішення ухвалила сьогодні колегія суддів Вищого адмінсуду на чолі з суддею Інною Масло, повідомляє «УНІАН». 

Свій позов представник Тягнибока в суді обгрунтував тим, що фракція КПУ була створена з порушенням закону про регламент Верховної Ради.

Зокрема, він нагадав, що за результатами виборів за партійним списком до парламенту від КПУ були обрані 32 народних депутати і жоден депутат від цієї політичної сили не був обраний у мажоритарному окрузі.

Водночас закон про регламент встановлює, що фракції формуються з депутатів, обраних за партійним списком і в мажоритарних округах. Виходячи з цього, представник Тягнибока заявив, що не було правових підстав для утворення фракції КПУ.

Зі свого боку представник Верховної Ради заявив, що йому не зрозуміло, чому позивач звертається з позовом до парламенту. Він заявив, що відповідно до регламенту, депутатської фракції створюються з числа народних депутатів, відповідно до поданих ними заяв, які згодом реєструються в апараті Верховної Ради.

Після цього, зазначив представник Ради, головуючий на засіданні лише інформує народних депутатів про створення депутатських фракцій. Тому, вважає він, жодних порушень законодавства з боку Верховної Ради в цьому процесі не було.

Представник Тягнибока в суді заявив, що після рішення суду його сторона буде готувати подання до Конституційного Суду щодо роз´яснення норми закону про регламент Верховної Ради, яка регулює питання створення депутатських фракцій.

Як повідомляли «Коментарі», 12 грудня 2012 року Верховна Рада створила п´ять парламентських фракцій, у тому числі і фракцію КПУ. Рішення про створення фракції комуністів було прийнято всупереч протестам опозиції, представники якої заявляли про незаконність цього кроку. 

Коментарі

Фото: М.Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *