ОСТАННІ НОВИНИ

Аптекам заборонять “оселятися” по-сусідству

|

У квітні-травні 2013 р. в Україні буде введено новий порядок відкриття аптек, за яким аптеки повинні будуть відкриватися на відстані не менше ніж 300 метрів одина від одної в містах, де проживають більше 1 млн чоловік і не ближче, ніж за 500 метрів  – в містах до 1 млн чоловік. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив голова державної лікарської служби України Олексій Соловйов, передає кореспондент РБК-Україна.

“Ми плануємо ввести норму “пішохідної доступності” між аптеками в містах, щоб не допустити коли 2 аптеки відкриваються двері в двері і починають конкурувати між собою не в цінах …. У містах з населенням від 1 млн осіб і більше … відстань між двома аптеками повинна складати 300 метрів. З населенням до 1 млн чоловік – не менше 500 метрів”, – заявив Соловйов.

Крім того, Соловйов зазначив, що введення такої норми не спричинить скорочення аптек: “Цією нормою ми пропонуємо припинити ось таке хаотичне відкриття аптечних закладів … Тому прогнозувати зменшення кількості аптечних закладів у Києві не можна, однозначно кількість їх не зменшиться, але структура самої аптечної мережі придбає більш впорядкований стан і не буде необгрунтованої конкуренції “.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *