ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновники допіклувалися про дитину до криміналу

|

Прокуратура Франківського  району міста Львова внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань України та розпочала досудове розслідування за фактом неналежного виконання службових обов’язків службовими особами органу опіки та піклування Франківської районної адміністрації за ознаками, передбаченими ст.367 Кримінального кодексу України. Про це йдеться у повідомленні прокуратури Франківського району Львова.

Розслідування було розпочате після перевірки щодо дотримання посадовими особами відділу у справах дітей Франківської районної адміністрації Львівської міської ради вимог чинного законодавства України щодо захисту майнових та житлових прав дитини.

Під час перевірки виявилося, що вказані посадовці дали згоду на продаж від імені неповнолітньої дитини двох квартир в Буську та Львові, однак не прослідкували, що кошти від продажу майна не надійшли на рахунки дитини

Як вказано у повідомленні, посадовці знали про цей факт, однак відповідний позов до суду скерували тільки восени 2011 року. Також під час перевірки дитина вказала, що чиновники не цікавилися в неї, чому продають квартири, рівно ж як і те, що вона жила на винайнятих квартирах разом з опікуном.

Унаслідок таких дій службових осіб відділу  у справах дітей Франківської районної адміністрації порушено майнові  та житлові права  неповнолітньої М., вказують у прокуратурі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *