ОСТАННІ НОВИНИ

«FM Галичина» заявляє про утиски з боку податкової

|

«FM Галичина» розповсюдила заяву, в якій заявляє про утиски з боку фіскальних органів.

“В середу, 16 січня, на адресу радіостанції надійшов офіційний лист від ДПІ «Про надання документів, пов’язаних з обчисленням та сплатою податків та зборів у зв’язку з проведенням документальної позапланової перевірки ТОВ «ТРК Галичина». Характер документів, які вимагають податківці, а також, сам факт та час проведення позапланової перевірки в період Різдвяних свят, в переддень Водохреща можуть свідчити про намагання руками податкової витіснити успішну радіостанцію з ринку.” – сказано в заяві.
Як вказано у документі, попри те, що в наказі на проведення перевірки ревізорам доручили провести перевірку з питань дотримання вимог податкового законодавства по взаєморозрахунках радіостанції лише з одним підприємством, податківці вимагають надати документи, які стосуються всієї діяльності підприємства за останні два роки.
“Зі змісту вимоги ТОВ «ТРК «Галичина» може дійти висновку, що під виглядом податкової перевірки по взаєморозрахунках з одним єдиним контрагентом, податкова намагається перевірити всю діяльність радіостанції за два роки. Інакше, для чого ревізору, який перевіряє операції між двома українськими підприємствами зовнішньоекономічні контракти, вантажно-митні декларації, банківські виписки по всіх рахунках, в тому числі і валютних, реєстр власників цінних паперів, довідки про дислокацію всіх приміщень, інформацію про всіх працівників тощо ?” – вказано у документі.
Як зазначено в документі, “у разі намагань податкової чи інших контролюючих органів блокувати роботу радіостанції, колектив FM Галичина обіцяє чинити спротив таким спробам”.

 «Ми будемо співпрацювати з працівниками податкової інспекції в рамках надісланого нам листа з вимогами. Однак, якщо виявиться, що податкова перевірка була лише приводом для того, щоб блокувати роботу FM Галичина, ми апелюватимемо до громадськості, професійних та експертних кіл, депутатів та судів. Ми не дозволимо закрити найбільше україномовне радіо Галичини» – наголошено в заяві.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *