ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілка залізничників вимагає від Кабміну перегляду тарифів на залізничні перевезення

|

Профспілка залізничників і транспортних будівельників України звернулася до Кабінету Міністрів України  з вимогами щодо державної підтримки залізничного транспорту. Про це повідомляє офіційний сайт профспілки залізничників та транспортних будівельників.

Вимоги спрямовані на подолання негативної тенденції, коли проблеми, які носять не тільки галузевий, а й державний характер, накопичуються та не вирішуючись протягом тривалого часу.

У листі-звернені Вадима Ткачова – Голови Федерації профспілок транспортників України, Голови профспілки залізничників і транспортних будівельників України до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, зокрема, йшлося про те, що  фінансово-економічне становище залізниць, залежить від обсягів перевезень та обґрунтованості тарифів на залізничні перевезення. Проте тарифи на перевезення залізничним транспортом жорстко регулюються з року в рік, а фінансовим планом залізниць на 2012 рік взагалі не передбачалося зростання тарифів. У той же час вартість матеріалів, енергоносіїв та іншої продукції виробничо-технічного призначення постійно підвищується. Таким чином з року в рік утворюється диспропорція між затратами залізниць та рівнем доходів від перевезень.

«Слід також зазначити, що тарифи на залізничні перевезення в Україні значно відстають від аналогічних тарифів країн СНД, не говорячи вже про європейські тарифи. З цієї причини залізниці опинилися в скрутному фінансовому стані. У 2013 році через дефіцит вантажних вагонів не буде забезпечено до 15% перевезень вантажів. Це буде суттєвий удар по економіці і держбюджету України. Цього не можна допустити», – висловлює занепокоєння В. Ткачов.

Через обмежені фінансові можливості майже призупинено придбання вантажних вагонів і тягового рухомого складу, недостатньо коштів на закупівлю електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, стримується розвиток залізничного транспорту, його модернізація та зростання обсягів перевезень.

«З метою забезпечення сталого розвитку залізничного транспорту, зростання заробітної плати працівників, виконання Генеральної і Галузевої угод, колективних договорів пропонуємо у фінансовому плані залізниць на 2013 рік передбачити підвищення тарифів на залізничні перевезення», – вимагає Голова профспілки залізничників а транспортних будівельників.

У відповідь на звернення Голови Федерації профспілок транспортників України, Голови профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадима Ткачова з пропозицією передбачити у фінансовому плані Укрзалізниці на 2013 рік підвищення тарифів на залізничні перевезення керівник Уряду Микола Азаров дав доручення міністрам: інфраструктури – Володимиру Козаку, економічного розвитку і торгівлі – Ігорю Прасолову, фінансів – Юрію Колобову та соціальної політики – Наталії Королевській разом розглянути листа Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України та визначитися з порушеного профспілкою питання.

Профспілка залізничників і транспортних будівельників України – найчисельніша із усіх профспілок, які захищають інтереси представників підприємств залізничного транспорту і довела свою репрезентативність відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні». Це означає, що профспілка залізничників і транспортних будівельників України відповідає усім критеріям, які висунула держава, і має право брати участь у колективних переговорах з укладання, відповідно, Генеральної та галузевих угод, а також делегувати представників до органів соціального діалогу і фондів соціального страхування.

 Довідково.  Вимоги до Кабінету Міністрів України щодо державної підтримки залізничного транспорту прийняті на засіданні 9 січня п. р. Президії Ради профспілки. Документ за підписом Голови Федерації профспілок транспортників України, Голови профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадима Ткачова направлено на адресу Кабміну.

Станом на 31 грудня 2011 року загальна кількість членів профспілки складала 502,8 тис. осіб (в тому числі і пенсіонерів), що становить 96,9 % працюючих в галузі.

Зокрема, у профспілці: працюючих членів профспілки – 421,5 тис. (83,8% від загальної кількості членів профспілки); студентів та учнів – членів профспілки – 41,6 тис. (8,3% від загальної кількості членів профспілки), непрацюючих пенсіонерів – членів профспілки – 39,8 тис. (7,9% від загальної кількості членів профспілки), працюючих жінок – членів профспілки –176,7 тис. (41,9% від загальної кількості працюючих членів профспілки), працюючої молоді до 28 років – членів профспілки 75 тис. (17,8% від загальної кількості працюючих членів профспілки).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *