ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати вимагають громадського обговорення щодо подальшої долі «Вернісажу»

|

Депутатів від львівської «Свободи» дивує той факт, що у міжсесійний період, коли депутатські комісії не працюють, з’явилася ухвала про перенесення місця розташування «Вернісажу». Відтак, «Свобода» ініціюватиме проведення широких громадських обговорень за участі підприємців, народних майстрів та мистецьких об’єднань, які займаються реалізацією товарів на ринку, щодо його подальшої долі. Про це сьогодні заявив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак, інформує прес-служба партії.

Як зазначив депутат, багатьох львів’ян турбує доля «Вернісажу» у зв’язку із появою резонансного проекту ухвали, підготовленого без проведення широких громадських обговорень. У проекті ухвали йдеться про перенесення ринку виробів народного промислу «Вернісаж» на іншу ділянку, суттєво віддалену від існуючої.

«Депутати нашої фракції, як і більшість львів’ян, прагнуть, аби місце, де часто бувають туристи, і у якому продають твори мистецтва, було прикрасою нашого міста. На превеликий жаль, станом на сьогодні ситуація із облагородженням зовнішнього вигляду «Вернісажу» та покращенням умов для продажу залишається невизначеною. Для мене дуже дивним є той факт, що у міжсесійний період, коли депутатські комісії не працюють, з’явилася ухвала про перенесення місця розташування «Вернісажу». «Свобода» ініціюватиме проведення широких громадських обговорень за участі підприємців, народних майстрів та мистецьких об’єднань, які займаються реалізацією товарів на ринку, щодо його подальшої долі. Ми, продавці та народні майстри повинні добре розуміти, куди і з якою метою планується перенесення існуючого ринку. Ми прагнемо врахувати інтереси продавців ринку, забезпечити гідні умови продажу та зовнішній вигляд «Вернісажу», який перетворить його на окрасу для міста», – заявив Маркіян Лопачак.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *