ОСТАННІ НОВИНИ

Біометричні паспорти українці зможуть отримати не раніше квітня

|

Закон про біометричні паспорти, який набув чинності з 1 січня, на практиці почне діяти не раніше квітня цього року. Як повідомили в Міністерстві внутрішніх справ, до цього часу українці отримуватимуть документи старого зразка, пишуть Коментарі з посиланням «Сегодня».

Як роз’яснили в МВС, законом передбачено, що з 1 січня Кабмін лише розпочне роботу з оформлення та видачі біометричних документів: затвердить постанову про зовнішній вигляд бланків та вартість послуг МВС, проведе тендер на право друку бланків, тощо. На підготовку піде до трьох місяців.

Як пояснили в міністерстві, закордонний паспорт залишиться таким же, як зараз, тільки в його обкладинку вмонтують електронний чіп. В той же час, внутрішній паспорт зі звичної синьої книжечки з тризубом перетвориться на пластикову картку на зразок водійських прав. А свідоцтва про народження і зовсім зникнуть, замість них немовляті видадуть такий же паспорт, як і дорослому, строком на 10 років.

Також треба створити єдиний для всієї країни основний і резервний демографічний реєстр, «перекачати» в нього дані з держсистеми обліку фізосіб МВС, забезпечити доступ до нього всіх, кому необхідно, аж до паспортистів у районах, і захист від злому.

Як повідомляли Коментарі, відповідно до закону «Про єдиний державний демографічному реєстрі» з 1 січня 2013 року українцям надається право оформляти нові біометричні паспорти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *