ОСТАННІ НОВИНИ

Рейдери все ще утримують базу «Захар Беркут»

|

Рейдери продовжують утримувати територію бази відпочинку «Захар Беркут», йдеться в повідомленні ТзОВ «Захар Беркут». За даними компанії, рейдери не повернули  ні документацію, ні печатку, що призвело до зупинення господарської діяльності підприємства. А згідно з чинним законодавством, протидія господарській діляності є кримінально-караним діянням, що передбачене ст. 206 Кримінального кодексу України.

«Одночасно ТзОВ «Захар Беркут»  звертає увагу, що підприємством  було реалізовано значну кількість  путівок особам, які мали намір  відсвяткувати Новий рік та Різдвяні свята на базі відпочинку «Захар Беркут». Проте, через незаконні дії рейдерів ТзОВ «Захар Беркут» не має можливості здійснювати свою господарську діяльність, зокрема, виконати свої договірні зобов’язання перед відпочиваючими, які теж  постраждають внаслідок рейдерського захоплення бази відпочинку» – вказано у повідомленні.

Як повідомлялося, 28 грудня територію  бази відпочинку «Захар Беркут»захопили рейдери. Близько 50 невідомих  осіб спортивної тілобудови, прибули на автотранспорті та розпочали рейдерське захоплення бази відпочинку. Вони увірвалися в готель, захопили усі поверхи, а також приміщення ресторану, привідну підйомну станцію, а також проникли в адміністративні приміщення. Використовуючи сльозогінний газ, збили директора ТзОВ «Захар Беркут» з ніг, почали застосовувати до нього фізичну силу, завдали тілесних ушкоджень. Невідомі захопили кабінет директора та приміщення бухгалтерії, виламавши двері, винесли всю документацію, печатку, відключили серверне обладнання, яке здійснювало відеофіксацію території, винісши його з приміщень, відібрали мобільні телефони працівників.

На момент захоплення, базу відпочинку охороняли працівники Державної  служби охорони  (ДСО) та працівники приватної фірми АУТПОСТ, яких рейдери  відтіснили з охоронюваної території. Одному з охоронців, в результаті застосування фізичної сили, було завдано серйозних травм хребта, в результаті чого він був госпіталізований.

Рейдерське захоплення бази відпочинку «Захар Беркут» здійснювалося в супроводі та під керівництвом п. С., який в 2010 році уже здійснював невдалу спробу рейдерського захоплення цієї бази відпочинку.

Як можна побачити на відео, незрозумілою є поведінка  працівника ДСО, який замість охорони  готелю, отримує вказівки від очільника рейдерів та причетних осіб, зокрема, по мобільному телефону, переданому від п. С. Така поведінка може свідчити про ймовірний узгодженість рейдерських дій із деякими правоохоронцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *