ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк хоче вже в січні обкласти українців валютним податком

|

Національний банк розраховує на прийняття Верховною Радою в січні 2013 року законопроекту №11470, що передбачає введення збору в Пенсійний фонд з продажу фізичними особами готівкової іноземної валюти у розмірі 10% від суми угоди, повідомляють «Українські новини» з посиланням на голову комітету НБУ з протидії недобросовісним валютним операціям Юрія Горшкова.

«Зміцнення гривні наочно довело, що американський долар аж ніяк не є бездоганним засобом заощадження. На хвилі спекулятивних ігор курс долара піднявся до позначки 8 гривень 40 копійок, зараз він знизився нижче 8 гривень. Ми сподіваємося на прийняття Верховною Радою (у січні – ред.) законодавчого акта про введення збору з продажу іноземної валюти», – сказав він.

Зокрема, Нацбанк розраховує на те, що дана законодавча ініціатива буде розглянута і прийнята на одному з найближчих січневих засідань парламенту.

НБУ наполягає, що введення 10%-го збору на обов´язкове державне пенсійне страхування при продажу іноземної валюти не створить незручностей для пересічних громадян, оскільки деякі операції з продажу фізособами готівкової валюти не будуть обкладатися податком.

Йдеться про операції продажу інвалюти при отриманні переказів з-за кордону на суму до 150 тис. грн./місяць; при отриманні коштів з депозиту, якщо відповідні кошти знаходилися на рахунку не менше 30 днів; при отриманні коштів від продажу казначейських зобов´язань, ОВДП в інвалюті, за умови продажу валюти в момент отримання.

 Нагадаємо, на початку грудня комітет Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти в цілому законопроект №11470, що передбачає введення збору в Пенсійний фонд з продажу фізичними особами готівкової іноземної валюти у розмірі 10% від суми угоди.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *