ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові процвітає торівля незаконно зрубаними ялинками

|

Попри заборону торгувати незаконно зрубаними ялинками, бізнес з різдвяними деревами процвітає. Про це повідомляє кореспондент «Львівського порталу», який побував на одному із спеціально погоджених майданчиків для реалізації новорічних ялинок у Залізничному районі Львова.

 

Серед ялинок які сьогодні можна було придбати, абсолютна більшість була незаконно зрубаною. А ялинок із обіцяними чіпами, що засвідчують легальність зрубу, взагалі не було.

Загалом вартість ялинок коливалася від 150 до 300 гривень. Заощадливі громадяни можуть придбати мотанку із ялинкових гілочок, вартістю від 20 до 80 гривень. Або ж можна купити одну гілку ялинки, всього за 5 – 10 гривень за штуку.

Варто відзначити, що у продавців “працює” обідня схема утримування ціни. Мовляв, це остання його ялинка чи мотанка і він дешевше не віддасть. Однак за певний період часу до місця реалізації таки довозять чи доносять дерева, тож не варто на такі запевнення приставати, вибрати буде з чого. Хоча вибір ялинок вранці – значно кращий.

Варто також сказати, що ялинковим «парком», час від часу, прогулюються люди у міліцейській формі. Однак ніхто нікого не переслідує, ялинки спокійно продають.

Нагадаємо, що з 20 грудня у місті працюють рейдові групи, які виявлятимуть торгівлю незаконно зрубаними ялинками або ж продаж їх у невстановлених місцях.

На кожній ялинці повинен бути чіп, який свідчить про те, що вона зрубана легально.

Контроль за виконанням цих норм має проводити Екологічна інспекція, до рейдів також долучатиметься міське управління екології та благоустрою.

Нагадаємо також, що відповідно до адміністративного кодексу, за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, тягне за собою накладання штрафу від 1 до 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією.

За продаж ялинок у невстановлених місцях накладається штраф від 1 до 7 неоподаткованих мінімумом, також можуть конфіскувати об’єкти торгівлі. За порушення провадження господарської діяльності, без державної реєстрації, дозволу або ліцензії, накладається штраф від 20 до 40 неоподаткованих мінімумів. Незаконна вирубка лісу може передбачати і кримінальну відповідальність згідно зі статтю 246 Кримінального кодексу. За таке порушення передбачається штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів, а також арешт до 6 місяців.

Перелік місць, визначених для реалізації новорічних ялинок у 2012р можна переглянути тут 

Фото: Львівський портал 

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *