ОСТАННІ НОВИНИ

Великі партії не поспішають брати участь у довиборах – Дащаківська

|

Великі партії не надто поспішають брати участь у довиборах до Львівської обласної ради в 7 округах, бо не мають кадрового резерву. Таку думку висловила у коментарі “Львівському порталу” виконавчий директор ЛОГО Комітету виборців України Оксана Дащаківська.

 Проблема полягає в тому, що немає грошей на проведення цих виборів. А пан Качмарик висловив журналістам таку ідею, що взагалі ці вибори треба відтермінувати, а число депутатів в обласній раді скоротити саме через брак коштів.

 “Чому всі мовчать? Бо нема кадрового резерву. Я знаю, що малі та середні партії хочуть брати участь у виборах, бо для них це великий шанс. А більші, зокрема, “Свобода” і “Батьківщина” – мовчать. Великі партії віддали своїх представників до Києва, але не пасує поступатися позиціями і просто віддавати округи, а висувати когось не дуже то і є, ще не підготували” – сказала О.Дащаківська.

 Вона наголосила, що вже зараз можна говорити про те, що проведення цих довиборів опинилося під загрозою, бо представники Львівської облради неодноразово висловлювали думку, що 7 мільйонів гривень на вибори у 7 округах – це забагато і нібито таких грошей немає.

 “Наразі задекларовано 7 мільйонів, тобто по мільйону на округ. Ця сума трохи завелика, але там є один львівський округ, де є дуже багато дільниць і всім членам ДВК треба буде заплатити мінімальну зарплатню. Але найважливіше те, що вони в обласній раді навіть не думають, як би це зробити, а думають , як би їх не проводити” – сказала О.Дащаківська.

 28 грудня має розпочатися висунення кандидатів від політичних сил. Якщо не буде подано жодної кандидатури, то вибори перенесуть, наголосила О.Дащаківська.

 Унаслідок виборів до Верховної Ради 7 депутатів Львівської облради обрали до парламенту, відтак ці округи стали вакантними.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *