ОСТАННІ НОВИНИ

АЗС мають знизити ціни на пальне до 10 січня – АМКУ

|

Антимонопольний комітет України (АМКУ) очікує від нафтотрейдерів приведення цін на бензин до економічно обґрунтованого рівня. На думку АМКУ, українські АЗС встановлюють занадто високий рівень торговельних надбавок при роздрібному продажу палива.

Як заявив заступник голови Комітету Федір Влад, АМКУ стурбований ціновою ситуацією на ринку нафтопродуктів, і очікує від операторів адекватної реакції — а саме зниження цін на бензин — до 10 січня 2013 року.

«Термін, який ми відводимо, — точка відліку. І якщо не буде конкретних результатів, комітет перейде від формату «круглого столу» до іншої форми спілкування», — зазначив заступник голови АМКУ.

У свою чергу у профільному об`єднанні «Укрнафтохімпереробка» пообіцяли, що до 10 січня 2013 року учасники ринку зможуть відреагувати на вимогу АМКУ.

«Ми розуміємо стурбованість Комітету і виправимо ситуацію», — заявив директор об`єднання Михайло Міндреску (очолює Секретаріат експертно-аналітичної групи (ЕАГ) з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів при Міненерговуглепромі України).

Зазначимо, що на кінець грудня середня вартість найпопулярнішої марки бензину А-95 на українських АЗС складає 11,05 грн за літр. Бензин марки преміум продається в середньому по 11,83 грн, паливо А-92 — 10,75 грн/літр. “Дизель” на українських АЗС в середньому коштує 10,05 грн.

ZN.UA

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *