ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада зробила новорічний подарунок перевізникам

|

Цього  тижня спеціальна комісія з перевірки дотримання умов договору автомобільними перевізниками проведе моніторинг роботи транспортних підприємств, що обслуговують міські автобусні маршрути, передає прес-служба Львівської міської ради.

Під час першого засідання комісії буде погоджено план, форму та графік проведення перевірок. Як зазначають в управлінні транспорту та зв’язку, попередній аналіз виконання перевізниками умов договорів свідчить, що більшість перевізників не виконали усіх пунктів.

Як зазначили в управлінні транспорту та зв’язку, основні показники відповідно до договору, які перевірятиме комісія – це закупівля автобусів з низьким рівнем підлоги великої пасажиромісткості в кількості 20% від загальної чисельності транспортних засобів на маршрутах протягом року, закупівля, встановлення GPS та надання доступу управлінню транспорту до пристроїв навігації.

«Не перевірятиметься підприємство «Успіх БМ», оскільки з цим перевізником договір був укладений значно пізніше», – зазначили в управлінні транспорту та зв’язку.

«Проаналізувавши інформацію, яка є в управлінні транспорту та зв’язку, щодо оновлення рухомого складу та заміни автобусів на великі з низьким рівнем підлоги, щодо встановлення навігаційних пристроїв, на жаль, можемо констатувати, що не усі перевізники повноцінно виконали умови договорів», – зазначив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Андрій Білоус.

Відтак, за даними управління транспорту, інформація щодо закупівлі автобусів з низьким  рівнем підлоги великої пасажиромісткості  в кількості 20% від загальної чисельності  транспортних засобів на маршрутах відповідно до договорів така: тільки один перевізник забезпечив заміну автобусів на великі з низьким рівнем підголи. Це – комунальне підприємство АТП №1. Всі інші перевізники протягом року не замінили 20% автобусів, що обслуговують міські маршрути, на великі з низьким рівнем підлоги.

На міських  маршрутах ЛК АТП №1, відповідно до договору, має працювати 161 одиниця  транспорту. Відтак, протягом 2012 року підприємство мало б замінити 32 автобуси.

«Реально великі автобуси курсують на маршруті №1А – 8 машин, №2А – 4 машини, №3А – 14 машин, №4А – 11 машин, №5А – 4 машини, №6А – 3 машини, №16 – 12 машин, №46 – 12 машин. Тобто, перевізник замінив значно більше автобусів, ніж передбачалось договором», – уточнив Андрій Білоус.

На маршрутах, які обслуговує ТзОВ «Фіакр-Львів», відповідно до договорів, мало б працювати 125 машин. Протягом року підприємство мало замінити 25 автобусів на великі з низьким рівнем підлоги.

«Сьогодні на маршрутах  цього підприємства курсує 24 великі автобуси (12 великих автобусів на маршруті №24 та 12 великих автобусів на маршруті №18)», – додав Андрій Білоус.

На міських  маршрутах, які обслуговує ТзОВ «Міра  і К», мало б працювати 125 автобусів. Протягом року підприємство мало б  замінити 25 автобусів на великі з  низьким рівнем підлоги.

«За нашими даними на маршрутах цього перевізника  не курсує жоден великий автобус», – додав Андрій Білоус.

Перевізник  ПАТ ЛАТП 14630 для обслуговування міських маршрутів мав би надати 125 автобусів. Протягом року, відповідно до договорів, підприємство мало замінити 25 автобусів на великі з низьким рівнем підлоги.

«Сьогодні на маршрутах  цього перевізника курсує тільки 15 великих автобусів – 10 на маршруті №31 та 5 на маршруті №42», – уточнив Андрій Білоус.

Щодо виконання  іншого пункту договору – закупівлі, встановлення GPS-пристроїв та надання доступу до системи управлінню транспорту та зв’язку – усі перевізники переконують, що виконали його повністю і на всіх автобусах встановили GPS-трекери.

«Станом на сьогодні управління транспорту та зв’язку має доступ і контролює за допомогою супутникової навігації 33 автобуси ЛК АТП №1, 125 автобусів ТзОВ «Фіакр-Львів», 60 автобусів ПАТ ЛАТП 14630 та 69 автобусів ТзОВ «Міра і К», – розповів Андрій Білоус.

Комісія з перевірки  дотримання умов договору буде проводити контрольні випуски на підприємствах, перевірятиме роботу автобусів безпосередньо на лінії, аналізуватиме дані супутникової навігації, а також скарги від мешканців на роботу того чи іншого перевізника.

«По багатьох маршрутах  досі існує серйозна проблема виконання ранкових та вечірніх рейсів. Є проблеми з випуском недостатньої кількості транспортних засобів, на цих же маршрутах зафіксовані необґрунтовано великі інтервали руху», – розповів Андрій Білоус.

Відтак, під  час проведення контрольних випусків на підприємствах комісія перевірятиме санітарний стан автобусів, трафаретів відповідно до вимог, наявність фірмового одягу водіїв, кількість транспортних засобів на маршруті, час виїзду на лінію, наявність/відсутність зайвих речей в салонах автобусів, а також розміщення реклами не в спеціальних пристроях.

Під час перевірки  роботи на лінії основну увагу  приділятимуть кількості автобусів  на маршрутах, інтервалу руху, виконанню  вечірніх та ранкових рейсів, відправці  з кінцевих зупинок відповідно до розкладу в час «пік».

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *