ОСТАННІ НОВИНИ

Матолич та Бойко обговорили вугільні перспективи Львівщини

|

Львівські гірники мають перспективи продажу своєї сировини виробникам електроенергії в разі підписання Меморандуму між Кабінетом  Міністрів України та виробниками  електроенергії, котрі працюють на вугіллі. Як інформує прес-служба Львівської ОДА,  про це вчора, 24 грудня, йшлося під час зустрічі віце-прем’єр-міністра України Юрія Бойка із генеральними директорами шахт України та представниками Львівської, Донецької, Луганської облдержадміністрацій. Також за умови підписання цього документу, частина вугілля, видобутого на шахті «Надія», йтиме на вироблення коксу для металургійних комбінатів. 

Як повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич, сьогодні вугіллям заповнені усі  склади ДП «Львіввугілля» та шахти  «Надія». Він додав, що профіцит вугілля в Україні складає понад 5 млн. тонн.

«Це тому, що знову змінилась структура і власники підприємств із виробництва електроенергії, зокрема, теплових електростанцій. Для прикладу, власником Добротвірської ТЕС став ДТЕК, відтак сюди привозять вугілля з Павлодара Донецької області. Тому вугілля ДП «Львіввугілля» є не затребуваним і лежить на складах», – зазначив він.

Перший заступник голови  ЛОДА  також повідомив, що Львівщина буде включена до проекту, який передбачає заміщення природного газу вітчизняним вугіллям та фінансується Китаєм.

«Вчора ми домовились із першим заступником Міністра вугільної промисловості Ігорем Поповичем, що Львівську область буде включено до проекту, який фінансує Китай. Сьогодні якраз цей проект вартістю 3,6 млрд доларів США перебуває на розгляді у Києві. Він розрахований на окремі території України, однією із яких буде й Львівщина. До слова, у нас є декілька таких проектів в області, зокрема Львівська ТЕЦ-2 має переоснаститись та перейти на водо-вугільну суміш, а також котельні в Червонограді і Сокалі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *