ОСТАННІ НОВИНИ

За поломки Hyundai можна тільки вибачитися – Колесніков

|

Екс-міністр інфраструктури Борис Колесніков називає проблеми зі швидкісними потягами технічним непорозумінням, через які йому соромно і неприємно.  

«Користуючись нагодою, хочу попросити вибачення у всіх пасажирів, які постраждали, запізнилися через поломки швидкісних поїздів. Хоча залізниця компенсувала фінансові втрати за квитки. Але, звісно, пасажирам від цього не легше», – сказав він у коментарі, передає «Комсомольська правда в Україні»

За його словами, пройде щонайменше два-три тижні, поки південнокорейські фахівці та працівники нашої залізниці усунуть всі недоліки.

«Hyundai – світова компанія, зараз вони кинули всі сили на виправлення ситуації, – запевняє Борис Колесніков. – Хоча я пропонував протестувати потяги під час перегону з Південної Кореї в Україну. Можна було не везти їх пароплавом до Одеси, а прогнати по Транссибу, це було б випробуванням для них і всі ці болячки повилазили б. Але це з нас відповідальності не знімає і залишається тільки вибачитися».

На його думку, незважаючи на проблеми, швидкісні потяги в країні все одно курсуватимуть і надалі. Інше питання, яка фірма буде їх випускати – Hyundai, Siemens або Крюківський завод.

«В України немає іншої альтернативи, окрім як переходити на вагони із сидіннями. Українці в найближчі 15 років не зможуть дозволити собі спальні вагони хоча б за собівартістю. Порахуйте, скільки коштує місце у вагоні на 80 місць, як у Hyundai, а скільки в інших поїздах», – резюмував Колесніков.

Як повідомляли «Коментарі», за кілька днів погіршення погодних умов в Україні і рясних снігопадів сталося понад 10 різних поломок поїздів Hyundai.  У ДП «Українська залізнична швидкісна компанія» заявили, що поломки поїздів «Інтерсіті» відбуваються через складні погодні умови.

20 грудня компанія Hyundai вибачилась перед   українськими пасажирами за заподіяні незручності при користуванні швидкісними електропоїздами. В ЄБРР визнали Hyundai «інвестиційним провалом». 

Коментарі

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *