ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія нагадує про небезпечні бурульки

|

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, у зв’язку з проходженням активних атмосферних фронтів на Львівщині впродовж 24 грудня очікується ускладнення погодних умов.

Теплі нестійкі південно-західні повітряні маси обумовлять поступово підвищення температури повітря, яка в денні години набуде плюсових значень. Вітер переважатиме південно-західного напрямку 7-12 м/с, в окремі дні подекуди пориви 15-20 м/с. Очікуються опади у вигляді снігу, який переходитиме в мокрий сніг  з дощем, надалі в дощ. Місцями тумани, ожеледь, налипання мокрого снігу на ЛЕП  та зв’язку. На дорогах слизько – ожеледиця, інформує прес-служба Львівської міськради.

24 грудня очікуються: вранці та вдень мокрий сніг, подекуди з дощем. Температура повітря вдень від 3º  морозу до 2º  тепла. Вітер переважатиме південно-західного напрямку 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с.

25 грудня: без істотних опадів. Температура повітря вночі 4-9º морозу, вдень від 2º морозу до 3º тепла. Вдень місцями пориви південно-західного вітру 15-20 м/с.

26-27 грудня: часом дощі, від невеликих до помірних, вночі з мокрим снігом. Місцями пориви південно-західного вітру 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі від  4º морозу до 1º тепла, вдень 3 –  8º тепла.

28-31 грудня: збережеться відлига.

«Внаслідок температурних перепадів, на дахах будівель утворюються крижані бурульки. У зв’язку з тим, що танучи, вони можуть ламатися та падати, це є небезпечно для пішоходів. Особливу небезпеку вони становлять у старих кварталах міста, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків. Тому закликаємо наших городян бути обережними», – наголошує начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадуємо, щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.

Фото: Львівський портал  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *