ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров закликав людей не скиглити, а взяти лопати і розчищати сніг

|

Прем`єр-міністр України Микола Азаров під час лекції студентам Національного медичного університету імені О.Богомольця закликав людей не скиглити, а взяти лопати і прибирати біля своїх під`їздів, передає кореспондент УНН.

Прем`єр наголосив, що під час того, як країну засипає снігом, зусилля уряду направлені на те, щоб не під`їзди розчищати від снігу, а перш за все, забезпечувати життєдіяльність населених пунктів країни, розчищати автомагістралі, залізничні колії, дороги, вулиці.

М.Азаров зазначив, що територію біля під`їздів повинні розчищати мешканці будинків.

“У нас40 сантиметрівснігу було. Двомісячна норма опадів. Можна її за один день прибрати? Звичайно ні! Скільки це потрібно мати техніки і людей, щоб за один день стільки снігу вивезти з міста. Тому поки наші люди не зрозуміють, що замість того, щоб скиглити, взяти лопатку, вийти до під`їзду, розчистити свою дорогу, попросив сусіда прибрати машину, щоб вона не була перепоною. Десь це зробили, а десь ні і в результаті в деяких дворах, вдарив мороз і той сніг, де не встигли прибрати перетворив наші під`їзди в проблему. Можемо ми з вами разом навести порядок у себе? Так має бути!”, – наголосив він.

Нагадаємо, на доручення Прем’єр-міністра для реагування на кризові ситуації, обумовлені негодою, при уряді створено постійно діючий Оперативний штаб, до якого увійшли керівники практично всіх міністерств. Також створено регіональні штаби.

“Зима тільки починається. Тому на моє доручення створено постійно діючий Оперативний штаб для реагування на кризові ситуації, обумовлені негодою”, — повідомив Микола Азаров. До складу штабу увійшли керівники (на рівні заступника міністра) практично всіх міністерств. Зокрема: МНС, яке очолює штаб, Міноборони, Мінінфраструктури, МВС, Мінсоцполітики, МОЗ та інших. Також створено регіональні штаби з відповідною структурою.

Прем’єр-міністр поставив вимогу, щоб такі ж штаби було створено і в містах. Працювати всі штаби повинні цілодобово, забезпечуючи швидке узгодження рішень та координацію дій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *