ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії відбудеться Різдвяна музична казка

|

24 грудня ГО «Мистецька Ліга» презентує в Львівській філармонії Різдвяну музичну казку для дітей та їх батьків «Михасик-Тубасик». Це захоплива історія про незвичайного ведмедя, який вміє грати на духовому інструменті тубі та допомагає маленькому хлопчику Тому, з казкового міста Купервіль, в здійсненні його мрії. Про це повідомляє прес-служба філармонії.

У автора «Михасика-Тубасика» – В’ячеслава Тимохіна (США) є ще декілька казок присвячених, окрім туби, мідним духовим інструментам – трубі, тромбону і валторні. Вони написані для дітей і саме діти приймають участь в цих постановках. Прем’єра казки «Михасик-Тубасик» відбулась в 2008 році в Ньюпорті (США).

Музику до казки створив Олександр Потієнко (Німеччина). Як композитор він співпрацює з всесвітньо відомими виконавцями – Деном Вінсоном, Сергієм Накаряковим, Аркадієм Шилклопером та іншими. Його твори виконуються в Європі, США та Японії. О.Потієнко більш десяти років є керівником брас-квінтету «Blechharmonie» (Мідна гармонія), до репертуару якого входить велика кількість композицій та аранжувань автора.

Втілювати казку «Михасик-Тубасик» на львівській сцені будуть актори театру «Просценіум» Львівського Національного Університету ім. І.Франка (головний режисер-постановник Роман Скоровський), Зразковий театр пісні «Горличка» під керівництвом Заслуженого працівника культури України Галини Равлінко та інші. У ролі ведмедя виступить Народний артист України Сергій Кустов.

Початок казкового дійства о 14:00 год. та 16:30 год. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *