ОСТАННІ НОВИНИ

«Порушення на «Львівводоканалі» можуть бути свідомими і систематичними» - депутат

|

Тимчасова депутатська комісія для вивчення стану систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення виявила махінації з документацією на “Львіводоканалі”, що тягнуть за собою збитки в сотні тисяч гривень для бюджету Львова. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЛМО ВО «Свобода».

Зокрема, голова тимчасової комісії, «свободівець» Андрій Яворський зазначив, що до комісії надійшла копія дозволу, яку “Львівводоканал” надав приватній структурі для проведення скидів до каналізаційної системи міста. Проте дозвіл виявився підозрілим, адже його підписали люди, які на час його видачі ще не працювали на “Львіводоканалі”.

“Цей дозвіл чинний від першого квітня 2011 року до 31 грудня 2012 року, і чомусь підписаний посадовими особами “Львіводоканалу” Степаном Пакіжем та Орестом Кузишиним. Хоча відомо, що на той час вони на водоканалі не працювали, оскільки Степан Пакіж очолив «Львівводоканал» наприкінці 2011 року, а Орест Кузишин очолює відділ контролю з водопостачання та скидів останні кілька місяців». Коли депутати почали з’ясовувати ідентичність цього документу, і отримали офіційно завірену копію, виявилося, що документ – справжній. «Цей дозвіл може свідчити або ж про цілковиту безвідповідальність сьогоднішнього найвищого керівництва комунального підприємства, яке підписує все, що підпадає під руку, або ж про намагання вдатися до корупційних діянь, які тягнуть за собою збитки для міського бюджету в сотні тисяч гривень», – заявив Андрій Яворський.

У коментарі депутат також зазначив, що схожі порушення можуть стосуватися й інших підприємств. «Ми виявили його лише стосовно однієї установи, її назви я наразі не вказуватиму. Але цілком ймовірно, що ми знайдемо ще кілька таких фактів. Схоже, це чітка схема, за допомогою якою «Львівводоканал» вдається до махінацій. І це наштовхує на думку, що це була зовсім не помилка. Може, так посадовці «Львівводоканалу» діяли і стосовно інших підприємств», – сказав Андрій Яворський.

Цього четверга члени тимчасової депутатської комісії проведуть прес-конференцію, на якій обіцяють оприлюднити чергові факти порушень, які виявили на «Львівводоканалі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *