ОСТАННІ НОВИНИ

Сміттєзвалище у Славську може призвести до екологічної катастрофи на Сколівщині

|

Незаконне функціонування полігону твердих побутових відходів (сміттєзвалища) та незадовільний стан каналізаційних очисних споруд у селищі Славське створюють загрозливу екологічну ситуацію для всього Сколівського району, що дає підстави констатувати про бездіяльність місцевої влади. Про це повідомила перший заступник начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Ганна Башта під час виїзної обласної нарди у смт Славське, на якій вивчалось питання готовності гірськолижних об’єктів Львівщини до зимового спортивно-туристичного сезону. Про це повідомляє прес-служба ДУОНПС у Львівській області.

Славський полігон ТПВ, що розташований в урочищі «Луги», з 2010 року  немає дозволу та лімітів  на розміщення відходів, оскільки його експлуатація відбувається з грубими  порушення природоохоронного законодавства. Так, Держінспекцією встановлено, що перешарування відходів здійснюється не в повному обсязі, що призводить до забруднення ґрунтів та вод. Саме це сімттєзвалища є основним забруднювачем довкілля всього Сколівського району.

Очисні споруди селища Славське протягом багатьох років не виконують своїх функцій, оскільки вимагають капітального ремонту: залізобетонні конструкції очисних споруд осипаються, не працюють фільтри, в результаті чого в річці Опір виливаються неочищені каналізаційні стоки. Як відомо, р. Опір — притока р. Стрий, на якій розміщено водозабір, що забезпечує питною водою міста Стрий та Львів.  Поруч із очисними спорудами розміщене стихійне сміттєзвалище, яке теж забруднює довкілля: ґрунти та поверхневі води. «Держуправління зверталось у природоохоронну прокуратуру з проханням вжити заходів до бездіяльності місцевої влади. Однак, селищна рада так і не виконала жодного припису для виправлення екологічної проблеми», — зауважила під час наради Ганна Башта.  

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *