ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент виступив проти «Свободи»

|

Європарламент закликав демократичні сили України не співпрацювати з партією «Свобода». Як передає кореспондент УНІАН, відповідна поправка депутата Крістіана Вігеніна (Болгарія) до проекту резолюції щодо ситуації в Україні отримала підтримку більшості депутатів.

К.Вігенін запропонував доповнити текст резолюції по Україні таким пунктом: «(Європарламент – авт.) стурбований зростанням націоналістичних настроїв в Україні, висловленому у підтримці партії «Свобода», яка, в результаті, є однією з двох нових партій, що увійшли до Верховної Ради; нагадує, що расистські, антисемітські та ксенофобські погляди суперечать фундаментальним цінностям та принципам ЄС, таким чином, закликає про-демократичні партії у Верховній Раді не взаємодіяти, не підтримувати і не формувати коаліцій з цією партією».

Перед голосуванням депутат Європарламенту від групи народних партій Міхаель Галер пропонував також усну поправку, яка мала б містити заклик до відмови від співпраці також з Комуністичною партією, однак понад 40 депутатів висловились проти цієї усної поправки.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *