ОСТАННІ НОВИНИ

Близько 4 тисяч залізничників та спецтехніка очищають від снігу колії та станцій

|

Для забезпечення безперебійного руху поїздів і оперативного реагування на метеорологічну ситуацію на залізницях цілодобово працюють штаби по снігоборотьбі. Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

10-11 грудня вузлові станції, вокзали і колії в цілодобовому режимі прибирали 3 тис. 817 залізничників: працівники колійного, вагонного, пасажирського господарств, зв’язківці та енергетики. Найбільш масштабні роботи з очищення об’єктів залізничної інфраструктури тривають на Південно-Західній, Львівській та Одеській залізницях.

На снігоочисних роботах були задіяні 9 снігоочисників СДПМ, 27 снігоочисних машин СМ-2, зокрема, 12 машин працювали на Південно-Західній, 8 – на Львівській та  решта на Одеській залізниці.

 Упродовж трьох діб, починаючи з 9 грудня, у складних метеорологічних умовах залізничники забезпечували безперебійність та безпеку руху поїздів. Найбільша товщина снігового покрову наразі зафіксована на станціях Коростень –35 см, Жмеринка –40 см, Козятин –40 см, Івано-Франківськ –25 см, Тернопіль –20 см, Вапнярка –30 см.

Взимку через погіршення погодних умов підвищується загальний ризик травмувань, тому залізничники просять водіїв автотранспорту суворо дотримуватися правил дорожнього руху при перетині переїздів і без крайньої потреби не сідати за кермо за умов засніженої дороги та ожеледиці. Залізничники закликають водіїв автотранспорту бути максимально пильними й дисциплінованими, в умовах засніженої дороги та ожеледиці, особливо при перетині залізничних переїздів, а пасажирів – бути уважними при перебуванні на об’єктах залізничної інфраструктури.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *