ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої ночі у нічліжці на Кирилівській перебували 34 особи

|

34 безхатченки знайшли прихиситок минулої ночі у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян на вулиці Кирилівській, інформує прес-служба Львівської міської ради. 

Центр веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав, первинний медичний огляд, нічліг, харчування, духовне наставництво «клієнтів» нічліжки, на релігійні свята (Великдень, Різдво) організовує для бездомних святкові вечері для пошанування свят.

З початку роботи в Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян зареєстровано 1280 бездомних, з яких понад 700 отримали тимчасову реєстрацію за місцем базування Центру вул. Кирилівська, 3а. 279 особам виготовлено (відновлено) паспорти.

З початку роботи працівниками Центу здійснено більше 400 соціальних патрулювань, місцями переважного скупчення бездомних.

«В період низьких температур, намагаємось максимально ущільнювати місця для ночівлі аби прийняти всіх безхатьків й уникнути фактів переохолодження чи обмороження. Варто наголосити, що приміщення відділення адаптовано під цілий цикл отримання бездомним послуг, як: реєстрації; первинного медичного обліку; санітарно-гігієнічних послуг; послуг ночівлі. Задля безпеки самих бездомних та дотриманням порядку в Центрі, на ночівлю приймають тих громадян, які не перебувають в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Такий крок не є якоюсь «примхою», а життєвою необхідністю», – наголошує начальник управління соціального захисту Наталка Федорович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *