ОСТАННІ НОВИНИ

Презентовано Концепцію розвитку індустріальних парків Львівщини

|

Сьогодні, 10 грудня, під час апаратної наради керівництва Львівської ОДА було презентовано “Концепцію розвитку індустріальних парків Львівської області”. Для створення індустріальних парків у Львівській області за пропозиціями райдержадміністрацій відібрано 12 ділянок, з яких сформована карта. Основними районами для індустріальних парків визначено Броди, Буськ, Жидачів, Жовква, Радехів, Яворів та м. Новий Розділ. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Концепція розроблена відповідно до Закону України “Про індустріальні парки” та визначає основи правових, організаційних і економічних умов створення й функціонування індустріальних парків на території області з метою реалізації інвестиційної й інноваційної політики місцевих органів влади і сприяння розвитку усіх видів підприємництва в регіоні.

При розробці Концепції враховані завдання Стратегії розвитку Львівщини до 2015року та Регіональної програми розвитку малого підприємництва у Львівській області.

У презентованій концепції визначено мету та принципи створення індустріальних парків, акцентовано увагу на активах та перевагах Львівщини (розташування, промисловість як один з пріоритетів, розвиток інфраструктури, залізничне сполучення, інвестиції, ринок праці, зовнішньоекономічна діяльність). Для підвищення кінцевої результативності функціонування індустріального парку запропоновано фінансові, інформаційно-консультативні, організаційно-адміністративні форми державної підтримки.

Концепція розвитку індустріальних парків Львівської області є складовою частиною Регіональної програми інноваційного розвитку Львівської області на 2012–2015роки, яка буде винесена на розгляд чергової сесії обласної ради.

Окрім цього, в  межах Програми Транскордонної Співпраці «Польща-Білорусь-Україна2007-2013» затверджено на фінансування проект «Вирішення проблем техногенного забруднення транскордонних територій в ході ліквідації гірничо-видобувних підприємств Прикарпатських родовищ самородної сірки», поданий в рамках другого конкурсного набору. Проектом  передбачено проведення  рекультивації по60 гатериторій Роздільського ДХГП “Сірка” та Яворівського ДХГП “Сірка”, на яких планується  створення індустріального парку.  У 2013 році відбудеться підписання грантової угоди щодо реалізації даного проекту.

Довідка:

Цього року було оголошено початок роботи Національного проекту “Індустріальні парки України”, що передбачає планування та будівництво 10 індустріальних парків із сучасною інженерною та сервісною інфраструктурою. Створені за сприяння проекту індустріальні парки матимуть конкурентні переваги найкращої в Україні локалізації, змагатимуться із найближчими конкурентами в Східній та Центральній Європі та дозволять значно скоротити «час інвесторів до ринку» на обраних територіях.

Національний проект “Індустріальні парки України” рішенням Кабінету Міністрів України було включено до реєстру національних проектів складовою частиною Національного проекту «Нова інфраструктура” 17липня 2012 року.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *